Ett liv i mobilen

Det finns lika många smartphone som det vandrar människor på jorden. Detta betyder att vi kan interagera enkelt med varandra och att det för varje ny modell eller uppdatering kommer nya spännande funktioner. Ja, att vi snart kan göra allt i mobilen.

Förr i tiden var man tvungen att använda sina apostlahästar för att springa över till en vän och leka. Nu kan barnen snabbt ringa upp den andre och bestämma möte, eller bara leka med varandra genom sina mobiltelefoner. För när nästan varje 11-åring har en telefon är det enkelt att spela spel i telefonen. När det kommer till vuxna så är det lite enkelt för dem att interagera med både nära, kära och att ständigt vara uppdaterad med jobbet. Och när det kommer till vad vi kan göra så finns det en uppsjö av saker som helt gör att ”en död minut” eller ”dödtid” nu är nedgrävt.

Vad kan man inte göra

Telefonerna blir bara större och större, kolla bara på nya iPhone 6, och de blir även bara bättre i upplösning och sprängfyllda av appar man kan göra otroligt mycket med. Allt från att spela casino i mobilen till att lägga bud på en bostad. Vi kan handla kläder och mat, boka resor, spela spel och fortfarande kan vi ringa med våra telefoner. Om man börjar tänka på hur mycket information som vi går och bär runt på, ibland ganska vårdlöst, blir man lätt kanske svajig då våra mobilen rymmer en stor del av våra liv. Vi blir otroligt bekväma med andra ord och utgår från att vår telefon ska fixa allt. Men vad händer när batteriet dör och vi inte är nära någon laddare? Abstinens.

Mobilens baksida

Det finns dem som anser att vi människor bör se upp lite med hur mycket vi använder våra telefoner, och i alla fall vara medvetna om hur vi lever våra liv: stanna upp och se hur ofta vi träffar våra vänner  i verkligheten. Men självfallet kan vi både äta kakan och ha den kvar om vi inte glömmer bort att ta hand om oss.