Mobila driftstörningar allt vanligare

Lagom till lanseringen av iPhone 7 rapporterar olika medier runt om i landet om de allt ökande driftavbrotten från mobila operatörer. Sundsvall, Norrköping och Stockholm är städer som är framförallt drabbade. Ett signalfel från företaget Telenor kopplade även fel flera samtal – vilket skapade förvirring hos kunder.

 

Driftstörningar runt om i landet

Det var under förra veckan som Telia rapporterade driftstörningar i Östergötland. Felet omfattade bland annat företagskunders växellösningar samt deras ordinarie samtalslinjer. Driftavbrottet hos Telia är bara ett av många under det senaste året. Com hem rapporterade problem med tjänsterna bredband, tv och telefon i Sundsvalls-trakten. Det var mitt under sändningen av Eurovision som kunder rapporterade att deras TV-signal försämrades och i vissa fall försvann – andra kunder rapporterade att det inte gick att ringa in och rösta. Flera kunder beklagade sig över situationen på företagets Facebook-sida, och förklarade att de nu fick använda sig av radion istället.

 

Samtal kopplades till fel mottagare

Det var under en torsdagskväll som Loella Adolfsson överraskades av att en för henne främmande man svarade då hon försökte nå sin son via telefon. I den andra änden av samtalet svarade en man som hon inte kände igen.

  • Jag blev ganska skärrad av händelsen, förklarar Loella.

Lyckligtvis slutade historian med glada besked. När Loella kom hem möttes hon av en förvånad son som inte kände till någon annan man. Senare på kvällen fick Loella reda på att felkopplingen av ett resultat av en driftstörning hos hennes operatör Telenor. Kamran Alemdar, informationschef hos Telenor, förklarar att de tidigt upptäckte problemet som var löst senare under fredagskvällen.

346540-telephone

Allt fler väljer fast telefoni

På grund av den senaste tidens driftstörningar väljer allt fler att använda sig av fast telefoni. Det blir ett naturligt val i en tid där man inte längre kan lita på de digitala tjänster som företag erbjuder.