Nya nallen snart här

Idag skriver vi om Iphone och hur denna nya lansering tas emot i medier och om hur man ska skydda sig för att inte åka på bluffar på nätet.

apple logga litenJa vi gillar nog all att köpa elektronik på nätet, som sig bör egentligen. Det är lätt, går snabbt, är smidigt och ofta mycket billigare än att köpa i affär. Men det är bra att vara på sin vakt mot annonser som helt enkelt verkar vara lite för bra, så som när någon erbjuder sig att sälja dig en Iphone för 9 kronor som vi kan läsa om i Metro. Tydligen är det så att det sprids bluffartiklar som ser väldigt riktiga ut, med kommentarsfält med fejkade facebookkonton och logor från kända medier. Farligt eller åtminstone riskabelt. Nej det finns många som luras och vill tjäna pengar på olaglig väg på internet, gärna snabbt. Men har en sunt förnuft så klarar man sig nog ganska fint ändå.

En bättre kamera

Nu kan vi i dagarna läsa att nya Iphone snart är här, i SvD florerade rykten om att den nya nallen bara blir 6 millimeter tunne, rekord alltså. Men några dagar senare visar det sig att den måhända inte blir tunnare men däremot blir den större, i DT kan vi läsa att den nya Iphone (Iphone 6s och 6s Plus) får en bättre kamera och Ipaden får en större skärm – plus en penna. Det kan vara bra att sedan skydda sin nya klenod, varför inte med fodral och skal – kanske från Phonelife?

– 6s Plus ligger rätt nära Ipad-marknaden och Ipad pro ligger ganska nära Macbook Air – DT

Ja det kanske kan vara lite farligt när Apple väljer att så att säga äta på sin egen marknad med att göra produkter som tar bort användningsområden för andra, men Apple brukar inte misslyckas med sina företag så vi får nog se ännu en solskenshistoria även med detta och denna nya lansering.