Skydda telefonen från skador

Att äga en dyr mobil idag är inte det alla säkraste, hur skyddar du den från tjuvar och andra skador?

Att tappa sin telefon eller att få den stulen kan för många människor vara väldigt jobbigt. Du har kanske sparat ihop pengar till den under en lång tid och då blir det inte roligt när den försvinner eller går sönder. Du får oftast ut en ny telefon om du har garanti men det finns saker som du kan göra för att skydda dig mot skador.

Skydd för telefonen

Du kan köpa bra skydd i form av skal och en extra skärm, som skyddar mot repor och sprickor. Vilket skal som passar just dig kan bara du svara på, men det finns väldigt många som du kan välja mellan. För att skydda telefonen använd alltid mobilskal då det gör att din telefon inte repas om du tappar den.

Om du tappar telefonen, går oftast bara skalet i sönder. När det kommer till tjuvar är det bäst att ha telefonen i en innerficka i jackan eller en ordentlig ficka som du kan låsa. Om du ska ge dig ut i ett snabbt ärende, till ett ställe som du väl känner till behöver du kanske inte ta med telefonen. Det är långt ifrån alla som faktiskt gillar att ha skal på sin telefon men då finns det andra lösningar:

  • Du kan köpa extra glas som du sätter på båda sidor om telefonen för att skydda den om du tappar den.
  • Du kan köpa en plånbok med inbyggt skal så att du alltid har telefonen skyddad med pengarna. Du kan själv välja om du alltid vill ha telefonen där eller ta ut den när du inte använder plånboken.
  • Du kan köpa en accessoar som du sätter på baksidan av telefonen som gör att du kan hålla telefonen bättre när du inte har skal.

När det kommer till att skydda telefonen mot virus, har dagens telefoner inbyggt skydd mot detta och det gör att du inte behöver vidta extra åtgärder. Det finns anti virus appar som du kan ladda ner för att vara extra säker på att din telefon är skyddad.