Smarta verktyg på nätet

Smarta verktyg på nätet

Det finns massor med fördelar (och säkerligen nackdelar) med hur tekniken ständigt går framåt. En bra sak är hur smarta funktioner kan göra stor skillnad i folks liv, underlätta och spara tid samt pengar om inte annat.

webbstandard.se(2)En ett annat, tidigare inlägg beskrevs hur tekniken i ibland kan rädda liv – så som med hjärtstartare och underlätta livet i övrigt med exempelvis gps-system när man är vilse. En annan sak som kan inte minst göra stor skillnad i vardagen för väldigt många, är teknik som arbetar preventivt mot psykisk ohälsa av olika slag.

Nu har bolaget Competencer bestämt sig för att satsa på en plattform på nätet som kopplar samman terapeuter och coacher med personer som söker hjälp. Möten som sedan eventuellt uppstår, kan vidare ske direkt i webbläsaren genom bolagets egna sida. Affärsmodellen som företaget har handlar om att en avgift för själva förmedlingen tas, genom mötena som bokas genom själva plattformen. Rådgivarna som syns på sajten får även de betala en månadskostnad, för att ha just den synligheten. Detta står att finna mer om här.

Vanligare med terapi över nätet

Competencer är ett bolag som är del av en större trend just nu på marknaden, bolag som arbetar med att digitalisera vården och även patientmöten. Deras plan är att växa så pass mycket att de blir förstahandsvalet för de som söker rådgivare, coacher och terapeuter i Sverige. Kanske är det lättare att ta tag i saker, så som psykisk ohälsa, när det är lättillgängligt och går snabbt, utan att man först ska behöva gå till vårdcentralen, sitta i flera timmar och sedan bli bedömd av en läkare huruvida en ska få hjälp eller inte.

Det finns studier som visar att framför allt KBT-terapi har i princip lika goda resultat över internet som vid fysiska möten.