Teknik och elektronik på önskelistan inför jul?

Något som står på mångas önskelistor inför jul är teknikprylar av olika slag. Årets julklapp, som varje år utses av HUI Research, är i år, som så många gånger förr, en teknikpryl. Hörlurar blev årets vinnare över vad som antas bli en av de mest populära julklapparna 2012.
 
Telefon inslagen i paket

De populära teknikprylarna

Tidigare års populära teknikprylar har till exempel varit surfplattan, GPS:en, platt-tv, mobiltelefonen, DVD-spelaren etcetera. Men i år är det alltså hörlurarna. Denna pryl finns i nästan oändligt många utföranden och tittar man sig om på bussen, tåget eller tunnelbanan märker man nog att säkert 80 % av alla resenärer faktiskt har på sig hörlurar.
Förutom just hörlurar är det nog många önskelistor som pryds av surfplattan, den senaste iPhonen, Playstation eller Xbox, surfplattan mini etcetera.

När man tänker på teknik och elektronikprylar är det ofta dessa saker som antingen skänker oss nöje eller som underlättar vår vardag. Vad som ofta hamnar i skymundan är utvecklingen av teknik som hjälper oss. Hur ofta hör man egentligen någon prata om sitt nya hemmalarm från http://www.svenskaalarm.se/ eller sitt överfallslarm i mobilen? Larm är annars något som många gånger räddar livet på oss, skyddar oss från inbrott etcetera och att denna helt fantastiska uppfinning, som även den utvecklas hela tiden, inte mår mer uppmärksamhet är egentligen mycket konstigt. För vem vill inte ha det senaste villalarmet eller trygghetslarmet och på så sätt känna sig trygg och säker? Kanske är det dags för en ny punkt på årets önskelista?